Zuidenveld zoekt jong schildertalent

De organisatie van het Zuidenveld is op zoek naar jong schildertalent uit Dalen, Wachtum en Dalerveen. Op zondag 15 juli wordt tijdens het Zuidenveld het evenement ‘Heel Zuidenveld Schildert’ gehouden in de Daoler Tuun.

Ter plekke maken zowel volwassenen als kinderen schilderijen. De deelnemers strijden mee in de Zuidenveldcompetitie, dus ook de andere kernen vaardigen schildertalenten af. Zuidenveldkern Dalen is op zoek naar de beste kunstenaar om mee te doen aan de wedstrijd voor de kinderen van 4 tot en met 17 jaar oud.

Kun jij goed schilderen? Aarzel dan niet en mail een afbeelding van jouw schilderij voor 1 juni 2018 naar info@zuidenveld.com. De organisatie van het Zuidenveld zoekt het beste werk uit. De winnaar mag de Zuidenveldkern Dalen vertegenwoordigen tijdens Heel Zuidenveld Schildert. Op zondag 15 juli gaan van 13.00 tot 15.00 uur acht volwassenen en acht kinderen/jongeren de strijd met elkaar aan om het mooiste schilderij in de Daoler Tuun te maken. Een deskundige jury beoordeelt de acht werken binnen de competitie voor volwassenen en de acht werken binnen de competitie voor jeugd. Ieder schilderij krijgt punten die meetellen voor de Zuidenveldcompetitie; een wedstrijd tussen de acht Zuidenveldkernen (Dalen, Oosterhesselen, Zweeloo, Sleen, Coevorden, Odoorn, Emmen, Schoonebeek) die uit meerdere onderdelen bestaat.

Zuidenveld wordt dit jaar gehouden van 12 tot en met 15 juli op het terrein ‘De Koekamp’ in het centrum van Dalen. Zuidenveld is van oudsher een landbouwtentoonstelling en is inmiddels uitgegroeid tot een feest met een uitgebreid programma. Er is een optocht, er worden activiteiten voor schoolkinderen en senioren georganiseerd, op de zaterdagavond is er een feestavond met coverband PPM en dj Martijn Biemans, er is een Miss Zuidenveldverkiezing en er worden een beachsoccertoernooi, Zuidenveldpubquiz en Farmer Games geouden. In samenwerking met Weijdepop is er een aantrekkelijk muzikaal programma gedurende het hele Zuidenveld.

Bron: http://www.coevordenhuisaanhuis.nl