Rabobank doneert € 2500,- aan scholenproject Zuidenveld Dalen

Rabobank Emmen-Coevorden doneert € 2500,- aan het scholenproject van het Zuidenveld in Dalen. Dankzij deze bijdrage kunnen alle kinderen uit Dalen, Wachtum, Dalerveen en Stieltjeskanaal leren over de agrarische sector en plezier maken bij verschillende activiteiten! Het Zuidenveld wordt gehouden van 12 t/m 15 juli 2018.

De donatie komt voort uit het Stimuleringsfonds. Met het Stimuleringsfonds steunt Rabobank Emmen-Coevorden projecten die de regio versterken. De directie en de ledenraad beoordelen de aanvragen, zo ook die van Zuidenveld Dalen. Henk Smid (ledenraad): “We hebben besloten om € 2500,- toe te kennen aan het scholenproject van het Zuidenveld in Dalen omdat we het belangrijk vinden dat alle kinderen de Zuidenveldtraditie meekrijgen. Het is een feest voor jong en oud wat dit jaar alweer voor de 98e keer in onze regio wordt gevierd. Dat moeten we koesteren en dat begint bij de kinderen. De organisatie in Dalen heeft een bijzonder goede invulling aan het scholenproject gegeven. De kinderen leren in de weken voorafgaand aan het Zuidenveld op school al over het agrarische leven, ze bezoeken boerenbedrijven en ze kweken thuis zonnebloemen. Op vrijdag 13 juli is er op het Zuidenveldterrein een gevarieerd programma. Dat loopt uiteen van trommelen, spelen met zand tot een kindertheatervoorstelling van The Big Mo.”

Blij
De organisatie van het Zuidenveld in Dalen is uiteraard blij met deze gift. Ilse Brand, kartrekker van het scholenproject: “Met deze gift kunnen we heel veel doen en alle kinderen met name op 13 juli een topdag bezorgen. Het programma is educatief, maar we gaan vooral ook heel veel plezier maken met elkaar. Ik kijk ernaar uit! Bijzonder is dat maar liefst achttien boerenbedrijven de kinderen ontvangen. Daar zijn we ze erg dankbaar voor.” De activiteiten op 13 juli zijn voor kinderen van 2 t/m 12 jaar. Kinderen uit Dalen, Wachtum, Dalerveen en Stieltjeskanaal ontvangen een uitnodiging via de peuterspeelzaal, kinderopvang of basisschool. Kinderen die niet naar deze instellingen gaan, maar wel in Dalen, Wachtum, Dalerveen of Stieltjeskanaal wonen en graag mee willen doen, kunnen voor 1 juli worden aangemeld via info@zuidenvelddalen.nl. Voor kinderen in de leeftijd van 2 tot 4 jaar geldt dat ze begeleid moeten worden door een volwassene.

Zuidenveld
Het Zuidenveld is een vierdaags evenement dat jaarlijks duizenden bezoekers trekt. Eén keer in de acht jaar wordt het in Dalen gehouden; dit jaar van 12 t/m 15 juli op het terrein ‘De Koekamp’ in het centrum van Dalen. In de andere jaren is één van de andere zeven Zuidenveldkernen aan de beurt: Sleen, Zweeloo, Oosterhesselen, Coevorden, Schoonebeek, Emmen en Odoorn. Het Zuidenveld is van oudsher een landbouwtentoonstelling en is inmiddels uitgegroeid tot een feest met een uitgebreid programma. Voor het uitgebreide programma en meer informatie kunt u terecht op deze website of op Facebook @zuidenvelddalen. Het belangrijkste van Zuidenveld is dat het een feest voor en door inwoners van het Zuidenveldgebied is!

Donatie-Rabobank-Zuidenveld

Fotobijschrift: Ben van de Griend (voorzitter Zuidenveld Dalen) en Ilse Brand (scholenproject) ontvangen de cheque van Henk Smid (ledenraad Rabobank Emmen-Coevorden).