ONS-Dalen steunt Zuidenveld Dalen met € 10.000

De stichting ONS-Dalen steunt het Zuidenveld in Dalen met € 10.000. De stichting heeft als doel om het welzijn, waaronder sport en cultuur, te stimuleren in de voormalige gemeente Dalen (Dalen, Dalerveen, Stieltjeskanaal, Dalerpeel en een deel van Nieuwlande). De organisatie van het Zuidenveld is ontzettend blij met deze substantiële bijdrage en bedankt ONS-Dalen voor deze gulle gift.

Onderlinge saamhorigheid en maatschappelijke verantwoordelijkheid zijn de belangrijkste pijlers van de stichting ONS Dalen. Vanwege de bijzondere traditie en de regionale uitstraling van het groots opgezette Zuidenveld, dit jaar georganiseerd in Dalen, hebben de leden van ONS-Dalen besloten om voor het activiteitenprogramma een bijdrage van € 10.000,- toe te kennen. De stichting telt inmiddels zestig zogenaamde deelgenoten die vijf keer per jaar in een harmonieuze sfeer van gedachten wisselen om aanvragen te behandelen en mogelijk financieel te steunen.

Zuidenveld
Het Zuidenveld is een vierdaags evenement dat jaarlijks duizenden bezoekers trekt. Eén keer in de acht jaar wordt het in Dalen gehouden; dit jaar van 12 t/m 15 juli op het terrein ‘De Koekamp’ in het centrum van Dalen. In de andere jaren is één van de andere zeven Zuidenveldkernen aan de beurt: Sleen, Zweeloo, Oosterhesselen, Coevorden, Schoonebeek, Emmen en Odoorn. Het Zuidenveld is van oudsher een landbouwtentoonstelling en is inmiddels uitgegroeid tot een feest met een uitgebreid programma. Voor het uitgebreide programma en meer informatie kunt u terecht op de website: www.zuidenveld.com of op Facebook @zuidenvelddalen. Het belangrijkste van Zuidenveld is dat het een feest voor en door inwoners van het Zuidenveldgebied is!

Gift ons Dalen Zuidenveld
Theo Kalkdijk (voorzitter ONS-Dalen) en Ben van de Griend (voorzitter Plaatselijke Commissie Zuidenveld Dalen).